Войната на върха между Барса и Севиля продължава и през новия сезон

Напрежението между шефовете на Барселона и Севиля, което се разпали през миналата кампания, остава в сила и през новата. Двата клуба се скараха покрай делото “Негреира”, по което “блаугранас” бяха обвинени в спортна корупция. Когато скандалът набра сила, точно преди година от Севиля публично разкритикуваха каталунците за нещата, за които се твърди, че са извършили. От Барса реагираха остро, недоумявайки защо от Севиля изобщо взимат позиция.

Всичко това доведе до това, че ръководствата на двата клуба спряха да комуникират. Нарушен беше и протоколът покрай мачовете от Ла Лига, според който се провежда официален обяд с участието на директорите на клубовете и после всички те сядят заедно в ложата на стадиона.

След като имаше бойкот от страна на гостуващата делегация на двубоите между двата отбора през миналия сезон, това явно ще продължи и сега. За идния сблъсък в неделя вечер от Севиля са информирали Барселона, че техният президент отказва обяд с Жоан Лапорта и никой от шефовете на клуба от Андалусия няма да присъства в ложите на “Монтжуик”. Вместо това директорите на севилци ще заемат места като обикновени фенове.

Финансовото състояние на Севиля е притеснително, алармират в Испания

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти