"Фабриката" на Реал Мадрид вече седем години е кръгла нула за една позиция

Реал Мадрид винаги е бил притегателна сила за най-великите футболисти в света, но и винаги е обичал и да разчита на школата си, известна като “Ла Фабрика”. С привличането на Килиан Мбапе през изминалото лято феновете са още по-надъхани за успехи. На фона на това обаче остава един проблем, който е актуален за столичани от известен период насам.

От “Ас” отбелязват, че вече седма година ДЮШ на Реал не “изважда” качествен десен защитник. Това се набива на очи сега, след като титулярът и местен талант Даниел Карвахал е трайно контузен. За последно продукт на “бялата” школа на тази позиция проби в първия тим през 2017 година - Ашраф Хакими. Мароканецът обаче беше пратен под наем за два сезона в Борусия (Дортмунд), а после поиска да бъде продаден на Интер, отказвайки се от възможността да се наложи на “Бернабеу”.

В последвалите години други двама десни бекове, минали през школата, бяха близо до представителния отбор, но нещо така и не им достигна за тази важна крачка. През 2021 година това беше Серхио Сантос, на когото завърналият се в клуба Карло Анчелоти даде шанс. Младежът, който също като Карвахал е от Леганес, обаче си остана с десетина минути срещу Майорка и повече не “помириса” първия състав. Кариерата му бързо пое надолу и в момента е в трета дивизия.

През пролетта на 2022 година, когато Русия предприе пълномащабно военни действия срещу Украйна, шанс да се озове в Реал получи Винисиус Тобиас. Бразилецът се възползва от разрешението на ФИФА да напусне Шахтьор (Донецк) и акостира в “Ла Фабрика”. Планът беше той постепенно да натрупа опит в дубъла, след което да се влее при мъжете. Планът обаче не сработи, защото Тобиас така и не показа качества и също като Серхио Сантос си събра багажа.

Другият Винисиус в Реал Мадрид, който трябваше да бъде готов за днешния ден

В момента в школата се откроява един десен бранител в лицето на Хесус Фортеа, който е на 17 години.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти