Григор Димитров започва кампанията си в Стокхолм тази вечер

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започва кампанията си в турнира АТР 250 в Стокхолм срещу французина Куентин Халис от около 21 часа тази вечер. Мачът е последен в програмата и е насрочен след този на Андрей Рубльов с Александър Мюлер.

Като поставен под номер 3 Гришо почиваше в първи кръг и стартира участието си в един от любимите си турнири направо от осминафиналите. Както е известно, през 2013-та именно в Стокхолм Димитров спечели първата си АТР титла.

Григор Димитров със сигурност ще изпрати една от най-добрите години в кариерата си, въпреки че резултатите му можеха да са още по-впечатляващи, ако не бяха контузиите на осминафинала на "Уимбълдън" и на четвъртфинала на US Open. Надеждите за класиране на Финалите на АТР остават, макар травмите да попречиха на оптималната заявка.

Димитров има шест поредни класирания на четвъртфиналите в Стокхолм между 2011-та и 2017-а, а в този период той стигна три пъти до финала. През 2013-та българинът спечели титлата срещу Давид Ферер, а през 2014-та и 2017-а загуби финалите съответно срещу Томаш Бердих и Хуан Мартин дел Потро.

В зала през 2024-та Гришо има отлични резултати - финал в Марсилия и полуфинал в Ротердам. В Шанхай пък под затворен покрив той победи (в доиграване) Зизу Бергс, а в същата обстановка отстъпи на 19-годишния талант Якуб Меншик.

Куентин Халис елиминира Сумит Нагал с 6:0, 6:4, за да стигне до осминафиналите в Стокхолм, като това му беше първа победа в АТР турнир от юли в Гщаад. Французинът е опасен с мощния си сервис, а именно в зала е любимата му атмосфера за тенис, като има 155 победи в кариерата си, макар основно да са в сериите "Чалънджър".

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти