Джокович пред Sportal.rs: Дано да прекарам повече време с Рафа в Рияд

Новак Джокович заяви за Sportal.rs, че се надява да прекара малко време с Рафаел Надал извън корта в Саудитска Арабия, където двамата са главни герои в демонстративния турнир "Шестимата крале".

Надал се върна към отношенията си с Федерер и Джокович преди демонстративния турнир в Рияд

"Миналата година бях тук през декември за един мач с Карлос Алкарас, така че сега ми е за втори път", каза Джокович за сръбските коледи. "Рияд се е развил много за само по-малко от година, което е много впечатляващо. Изумително е колко много неща строят за такива кратки срокове.

Борис Бекер: Синeр и Алкарас са Джокович и Федерер на бъдещето

Очевидно е колко много ресурси се инвестират в развитието на държавата. Ще се опитам да се запозная повече с местната култура. И преди съм бил в Близкия Изток, но определено имам да науча повече.

Не знам дали ще мога да вечерям с Рафа, но ще опитаме да прекараме време заедно извън корта. Със сигурност ще съм в Малага на трибуните за неговия последен мач от "Купа Дейвис". Би било добре да играем последен мач в Саудитска Арабия, защото ще е като завършек на една ера в тениса. Нашето съперничество през последните 20 години е по-дълго от което и да е друго в историята. Имам огромно уважение към него, пожелавам му да се откаже от тениса по възможно най-добрия начин и точно това ще се случи - в Испания с подкрепата на родните му фенове. Точно както той заслужава", каза Джокович за Sportal.rs.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти