Една българска победа на старта на Европейското по снукър с 6 червени

Една българска победа беше записана в първия ден на Европейското първенство по снукър с 6 червени топки, което се провежда в португалския град Алгарв.

Балканският шампион Виктор Илиев победи с 4:1 Юка Хапакоски от Финландия, след което отстъпи драматично с 3:4 на представителя на домакините Бруно Бернардо.

Другият ни участник Максим Костов - единственият роден финалист от европейско първенство - загуби и трите си мача в първия ден на турнира в Португалия. Макси беше победен с 0:4 от англичанина Стюърт Уотсън, с 2:4 от латвиеца Марис Волайс и с 0:4 от австриеца Флориан Нюсле.

Европейското първенство по снукър с 6 червени топки продължава до 18 октомври. Виктор Илиев и Максим Костов ще участват още на турнира Shoot Out на 19-и, както и в отборната мъжка надпревара на 20-и.

За Виктор и Максим октомври ще е натоварен месец, защото веднага след завръщането си в България след края на Европейското първенство ще започне вътрешният календар на Българска снукър федерация. Първото събитие в него ще бъде Откритият турнир в София на 26 октомври.

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти