В Челси не са вярвали, че щели да успеят да привлекат Палмър

Спортните директори на Челси Пол Уинстенли и Лорънс Стюарт дадоха интервю пред “Телеграф”, в което изразиха възхищението си от качествата на звездата на тима Коул Палмър. Те също така признаха, че преди година не са очаквали да успеят да привлекат крилото от Манчестър Сити, което се случи за трансферната сума от 47 млн. евро.

Уинстенли беше попитан дали вярва, че Палмър може да спечели “Златната топка” в бъдеще. “Няма съмнение, че е способен на това. Той показва отличителен характер  на терена. Това се вижда както в мачовете, така и в тренировките. Той има това качество”, отговори той, след което добави: “Нямахме никакви съмнения, че има умения от топ ниво. Бяхме наясно за потенциала на Коул още когато беше много млад. Най-много ни впечатли характера му на терена. Той е страхотен навсякъде и има много привърженици в клуба. Така че нямахме никакви съмнения в способностите му. Той се развива невероятно бързо и сме радостни за него”.

Стюарт пък призна, че в клуба са били скептични, че Манчестър Сити щял да  се съгласи да продаде английския национал. “Не бяхме сигурни, че наистина ще успеем да го привлечем. Усещането ни беше, че Коул Палмър не е за продан. Говорихме си с него през целия трансферен прозорец, в чийто край решихме да предприемем действие и да направим нещо в тази зона на терена. Възможността с него отново се появи и всички казахме: “Нека се пробваме и да видим какво може да стане”. Впоследствие получихме обратна връзка, че можеше и да се получи нещо”, заяви директорът.

“Той постоянно отговаряше на профила на играча, когото търсехме на тази позиция, но в течение на трансферния прозорец, когато питахме за него, ни отговаряха: “Не, не е за продан”. Нямаше да успеем да го вземем под наем, но, така или иначе, това не ни устройваше. Винаги щяхме да предпочетем постоянен трансфер на някого като Коул. В крайна сметка се стигна до момент, в който изведнъж имахме усещането, че може и да стане нещо, така че се активизирахме. Щом веднъж тръгнеш по този път, трябва да се опиташ да го довършиш, ако има такава възможност. Честно казано, Коул показа огромно желание да дойде тук, а точно такъв играч искаме - с характера и желанието да се присъедини към нас”, добави Уинстенли.

Още от Футбол свят

Виж всички