Иско разкри за притеснителен инцидент отпреди две години

Бившият национал на Испания Иско призна, че е получил епилептичен пристъп, заради който е бил приет в болница. Това се е случило през 2022 година, в рамките на която той беше в Реал Мадрид и Севиля.

“Преди това такова нещо никога не ми се беше случвало. Беше много силен пристъп и влязох в болница за четири дни. Там ми направиха редица тестове. Губят ми се определени моменти. Лекарите ми предписаха да пия по едно хапче всеки ден в продължение на 4 години”, обясни полузащитникът, който в момента е част от Бетис.

Това той стори в интервю за клубния канал на Бетис в YouTube по случай Световния ден на храната, който е днес (16 октомври). Там той говори за здравословния начин на живот.

“В началото на кариерата си не обръщах внимание какво ям. Когато си млад, за теб тези неща за важни, но с времето осъзнаваш, че това е огромно значение”, каза още Иско.

Епилепсията е заболяване, което се причинява от необичайна електрическа активност на невроните в главния мозък. Ето защо припадъците могат да засегнат всички функции, които се координират от мозъка. Признаците и симптомите на епилептичен пристъп могат да включват:

• Периоди на загуба на съзнание или променено съзнание. Понякога очите остават отворени, с фиксиран поглед и пациентът може да не реагира на външно дразнене;

• Внезапна промяна в изражението на лицето без видима причина;

• В някои случаи могат да се наблюдават и конвулсии - гърчове: продължителни, неволни мускулни контракции на крайниците;

• Често могат да се наблюдават променени възприятия за вкус, мирис и други;

• Дълбоко и шумно дишане;

• Паника и промяна в емоциите без видима причина;

Още от Футбол свят

Виж всички