Aдвокатът на Мбапе: Той каза, че няма за какво да се укорява, в хотела му има 10 000 камери

Един от адвокатите на Килиан Мбапе - Мари-Аликс Кану-Бернар, говори днес по френската телевизия BFM TV, за предполагаемото участие на нейния клиент в изнасилване в Швеция. Както е известно, полицията в Стокхолм разследва сексуално посегателство в хотела, в който е бил капитанът на Франция, като той е “основателно заподозрян”.

По този повод Кану-Бернар заяви: “Около него има голям балон и антураж, именно за да го предпази от рисковете на неговата слава. Говорим за 25-годишен млад мъж, той може да има изключителна зрялост и умствена сила - и аз изпитвам най-голямо възхищение от това - но можете ли да си представите медийната лудост и вида на излиянията, които са напълно вредни за честта му? Бил е следен, някой е знаел, че отива в Стокхолм. Един папарак го снима и по случайност същият вестник публикува информация, че е подадена жалба”, започна тя.

Адвокатът на Мбапе продължи: “Той казва много ясно: „Нямам за какво да се укорявам. Очевидно той живее по различен начин от нас. Има санитарен кордон около него, нещо като балон. Той е в контекст, в който не му е позволено да поема рискове. Той е много изложен на рискове, близкият му кръг го знае и той го знае. Както можете да си представите, всичко е подготвено, за да не се стига до подобни ситуации”.

Спешна среща в Реал Мадрид заради обвиненията срещу Мбапе

“Тъй като нищо не се е случило и доколкото в един хотел има 10 000 камери, това е по-добре. Както видяхме в други скорошни истории на спортисти в чужбина, благодарение на камерите и коридорите на хотела можем да знаем точно какво се е случило или какво не се е случило“, казва още адвокатът на Мбапе.

“В един момент, ако тази медийна лудост и тези слабо завоалирани обвинения продължат и светлината не бъде хвърлена бързо върху тях, това със сигурност ще бъде чуто от разследващите служби. Все още не знаем дали жалбата е срещу него, ако се потвърди, че тази жалба е насочена по един или друг начин срещу него – все пак той може да се счита и за свидетел, тогава явно готвим жалба за клеветнически донос, тъй като той няма за какво да се обвинява.

Разследването официално е факт, името на Мбапе все още не се споменава

“Той е много спокоен, защото знае какво не е направил. Повтарям, той е на 25 години. Подобно обвинение - въпреки че не знаем дали е насочено срещу него - медиите няма да се поколебаят да кажат, че е насочено срещу него. Оттам нататък със сигурност е трудно да се живее с него, дори и да не е в главата ви. Надявам се да успее да отбележи възможно най-много голове в следващия си мач”, завършва тя.

Още от Футбол свят

Виж всички