В Португалия обвиниха Бенфика в корупция, клубът е застрашен от изваждане от всички турнири

Португалската прокуратура повдигна обвинения срещу Бенфика за спортна корупция в миналото, искайки клубът да бъде изваден от всички футболни турнири, в които участва, съобщават местните медии.

Обвиненията срещу португалския гранд са, че между 2016 и 2019 година той е симулирал фиктивни трансфери на футболисти, за да може да инжектира пари във Витория (Сетубал), чийто състав в момента играе в регионалните лиги на страната. Искането на прокуратурата, която разследва кореспонденция по имейли, е Бенфика и Витория да бъдат изключени от всички турнири за срок между 6 месеца и 3 години.

Сред обвинените лица са бившият президент на лисабонския гранд Луис Филипе Виейра, както и тогавашният му правен съветник Пауло Гонсалвеш. Те, както и обвиняемите от Витория, са заплашени с изключване от футбола за период от една до пет години. От друга страна, настоящият президент на “орлите” Руи Коща и бившите директори на клуба Хосе Едуардо Монис и Нуно Гайозо бяха оневинени.

От Бенфика излязоха с изявление, в което увериха, че ще се защитят срещу “всички неоснователни обвинения, както и всичко, което засяга или може да е засегнало правата и интересите на клуба”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти