Никола Цолов над всички и в следобедната сесия на "Каталуния"

След като беше най-бърз в сутрешната сесия на първия ден на следсезонния тест на пистата „Каталуния“ край Барселона, българския пилот във Формула 3 Никола Цолов оглави класирането и в следобедната сесия на испанското трасе.

Никола Цолов с най-добро време в първата сутрин на теста в Барселона

Той не успя да подобри резултата си от сутринта, когато стигна до 1:27.886, след като постигна 1:28.370. Българинът не беше най-бърз само в третия сектор на пистата, в който рекордното време беше за Тим Трамниц, който остана на десетото място.

В класирането в следобедната сесия най-близко до Българския лъв беше Рафаел Камара, който изостана с 0.521 секунди от Цолов. Двамата бяха единствените, които слязоха под 1:29 за обиколка, тъй като заелият третата позиция Мартиниус Стеншор завърши с 1:29.018 и пасив от 0.648 спрямо Цолов.

Съотборниците на българина в екипа на Кампос Мари Боя и Тасанапол Интрапувасак останаха на четвърта и седма позиция. Те изостанаха със съответно 0.652 и 0.790 от Цолов.

Най-много обиколки в следобедните три часа завъртяха Стеншорн и Джошуа Дюфек, които направиха по цели 54 тура, докато Цолов остана със само 21. Като цяло обаче пилотите на Кампос не бяха много активни и реално прекараха първата половина на сесията в бокса. Боя и Интрапувасак също бяха с доста нисък километраж и завършиха със съответно 22 и 20 обиколки.

В сутрешната сесия Цолов и Боя бяха двамата най-активни пилоти и завъртяха по 41 тура. Интрапувасак пък остана с 36 обиколки преди обедната почивка.

Тестът на „Каталуния“ приключва утре с нови шест часа за изпитания, които ще бъдат разделени с две тричасови сесии. Първата ще стартира в 10:00 часа българско време, а втората ще започне в 14:00 часа.

Снимки: X.com/Formula3

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти