Цинвън Чжън е първият спортист на корицата на Vogue China

Златната медалистка от Олимпийските игри в Париж Цинвън Чжън стана първият спортист, който изгрява на корицата на китайското издание на Vogue. 22-годишната тенисистка е звездата в ноемврийския брой на световноизвестното модно списание,

“Харесвам всички снимки, честно казано, заяви Джън пред репортери след първия си финал в турнир от категорията WTA 1000 в Ухан.

“Много, много специални снимки. Напълно различни от предишните фотосесии, които съм правила. Най-много ми харесва снимката, която избраха за корицата. На нея погледът ми е направо пронизващ”, сподели още световната №7.

Родената в Шиян тенисистки се наслаждава на най-добрия сезон в младата си кариера. След като беше избрана за “Новобранец на годината на WTA” през 2022-ра, и за “Най-голям напредък” през 2023-та, Джън откри настоящия сезон с първи финал в Големия шлем на Откритото първенство на Австралия, а през лятото спечели трета титла в кариерата си в Палермо. Последва историческо злато на Олимпиадата в Париж, където китайката победи №1 в света Ига Швьонтек на четвъртфиналите и спечели първия златен олимпийски медал за родината си на сингъл. След това Цинвън Чжън достигна за втори пореден път до четвъртфинал на US Open, игра полуфинал на родна земя в Пекин и участва в битката за титлата в Ухан, нейният първи финал ниво WTA 1000.

Сега Джън е на път да стане първата китайка от повече от десетилетие, класирала се за Финалите на WTA. Първите осем тенисистки в класацията на PIF race to the WTA finals се класират автоматично за турнира в Рияд, а китайката в момента е под №7, а до края на сезона остават още две седмици.

През тази Цинвън Чжън ще бъде втора поставена на турнира в Нингбо, а трета в схемата е нейната пряка конкурентка за Финалите Ема Наваро.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти