Отново приличаме на себе си, доволен е капитанът на Австрия

Австрийският национален отбор отново прилича на себе си, заяви капитанът Марко Арнаутович след двете разгромни победи в последната седмица. Първата бе спечелена с 4:0 срещу Казахстан, а в неделя участниците на Европейското първенство надвиха Норвегия с 5:1.

Австрия заби сериозен шамар на Холанд и компания

Австрия потегли трудно в група В3 на Лига на нациите през септември, когато направи равенство 1:1 в Словения и загуби с 1:2 в Осло. Двете поредни срещи в Линц обаче бяха спечелени с девет вкарани и само един допуснат гол. Така австрийците са равни с Норвегия и Словения на върха в класирането с по седем точки. "Не показахме истинското ни лице в двубоите в Словения и Норвегия. Трябваше ни малко време, но в последните мачове отново приличаме на себе си", коментира Арнаутович след снощната победа на тима.

Австрия не остави шанс на Казахстан

Играта на австрийците впечатли и селекционера Ралф Рангник, който остана много доволен от защитата срещу норвежците и специално от начина, по който бе ограничен Ерлинг Холанд. "В началото извадихме късмет с гредата на Холанд, но дори и тогава контролирахме мача. Реакцията ни на попадението на норвежците бе фантастична и ми харесва това, че не спряхме да нападаме", заяви той.

Следващите мачове на Австрия са срещу Казахстан и Словения през ноември. "Убеден съм, че можем да спечелим тези срещи. Направим ли го, ще бъдем първи в групата и ще се завърнем в Лига А, където ни е и мястото", смята атакуващият халф Кристоф Баумгартнер.

Още от Футбол свят

Виж всички