Австрия заби сериозен шамар на Холанд и компания

Австрия даде сериозна заявка за спечелване на група 3 от Лига "В" на Лигата на нациите, след като спечели с категоричното 5:1 в дербито срещу Норвегия. "Вундертима" тотално надигра скандинавците, особено през второто полувреме, в което паднаха четири от петте гола за домакините.

Марко Арнаутович даде тон за шоуто, като откри резултата още в 8-ата минута. Ветеранът получи топката пред наказателното поле, финтира защитник и със страхотен удар с помощта на гредата отбеляза за 1:0.

Норвегия успя да реагира и в 39-ата минута изравни с гол на Александър Сьорлот, който бе точен с глава, засичайки центриране от фаул на Юлиан Риерсон.

През втората част обаче на терена имаше само един отбор и това бяха домакините. В 49-ата минута те получиха дузпа Андреас Ханче-Олсен препъна Баумгартнер в наказателното поле, а отново Арнаутович реализира от бялата точка за 2:1.

В 58-ата минута Филип Линхарт вкара третия гол за Австрия с глава след корнер.

Четири минути по-късно и Щефан Пош се разписа с глава отблизо, след като получи отлично центриране от Марсел Забитцер.

Крайното 5:1 оформи Михаел Грегорич в 71-вата минута. Отново Забитцер центрира елегатнто в близост до вратата, а за Грегорич остана само отблизо с глава да стреля в мрежата.

След този резултат ситуацията в групата се завърза жестоко. В момента три отбора са с по 7 точки. Водач е Австрия заради по-добрата си голова разлика, но същият актив имат и Норвегия и Словения на 2-рата и 3-тата позиция и битката за първото място ще бъде до последния възможен момент.

Още от Футбол свят

Виж всички