В Италия свързват Ювентус с двама нападатели на Евертън и младежки национал на Франция

Водещите спортни издания в Италия са убедени, че Ювентус ще се опита да привлече нов нападател през януарския трансферен прозорец или след края на сезона, но посочват различни варианти, разглеждани от клубното ръководство. Идеята на “Старата госпожа” е да бъде взет играч, който да бъде резерва на Душан Влахович, след като настоящият конкурент на сърбина Аркадиуш Милик редовно има проблеми с контузии.

Според “Гадзета дело спорт” Ювентус следи ситуацията около Бето от Евертън, който преди време беше сред водещите реализатори на Удинезе, но сега не получава достатъчно игрово време под ръководството на Шон Дайч. Междувременно, “Кориере дело спорт” свързва “бианконерите” с друг нападател на “карамелите” - Доминик Калвърт-Люин, чийто договор изтича в края на сезона, като се предполага, че бившият английски национал е готов за ново предизвикателство. От “Тутоспорт” пък твърдят, че в торинския гранд са си харесали Арно Калимуендо от Рен и дори са предвидили да изправят свой представител, който да следи изявите на нападателя за младежкия национален отбор на Франция срещу тима на Австрия до 21 години във вторник.

През този сезон Бето има три гола и една асистенция в седем мача за всички състави на Евертън, съотборникът му Калвърт Люин има две попадения и един голов пас в седем срещи за “карамелите”, а Калимуендо се е разписал три пъти в шест двубоя за Рен.

Още от Футбол свят

Виж всички