Николай Пенчев пред Sportal.bg: Радвам се, че останах в България

Доскорошният национал и ново попълнение на ЦСКА Николай Пенчев призна след загубата от шампиона Левски с 0:3 в първия полуфинал за Суперкупата на страната, че се радва, че е останал в България.

Левски с чист успех срещу ЦСКА и е на финал за Суперкупата

"Не смятам, че тази загуба по някакъв начин ще ни се отрази за началото на сезон. Повечето хора знаят, че подготовката започна скоро. Би било странно отборите да са в някаква топ форма в първия турнир преди сезона, защото всички отбори се подготвят да са в най-добра форма за плейофите. Така че, днес се получи що-годе добър мач", коментира Пенчев.

Александър Попов пред Sportal.bg: Имаме какво да променим за следващия сблъсък с Левски

"Със сигурност държахме добро посрещане. Но трябва да играем по-добре на блокада и в атака, има още много резерви и на сервис. Но както казах, все още се сработваме като състав, така че тепърва ще навлизаме в някаква форма и ще се опознаваме на терена. Тази Суперкупа дойде много скоро, но беше един добър мач."

Мартин Божилов пред Sportal.bg: Първият гейм бе разковничето в мача

"Аз съм доволен между другото, защото съм от доста скоро в отбора. Със сигурност не се чувствам в оптимална форма, но се радвам, че останах в България. Истината е, че започнах подготовка с ЦСКА колкото да поддържам форма и да се раздвижвам, но в интерес на истината ми хареса и наистина не ми се заминаваше в чужбина заради семейството ми. Така или иначе, през последната година обмислях да се върна в България. Не очаквах да бъде точно този сезон, но така се развиха нещата, че започнах подготовка с тях, чувствам се добре и успяхме да се разберем", сподели още Пенчев.

Стефан Чавдаров: Колективът е повече от добър, рядко съм бил в такива

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти