Сабаленка и Чжън излизат за титлата в Ухан

Белорускинята Арина Сабаленка и китайката Цинвън Чжън ще играят една срещу друга във финала на турнира по тенис на твърда настилка за жени в Ухан.

Поставената под номер 1 в схемата Сабаленка се справи с 1:6, 6:4, 6:4 с Коко Гоф, като получи солидна помощ от американката, която направи невероятните 21 двойни грешки в мача в първия полуфинал от програмата.

Гоф спечели убедително първия сет и водеше с 4:2 гейма във втория сет, но допусна срив, който позволи на Сабаленка да вземе осем от следващите девет гейма.

Американката направи нов опит за завръщане в мача и изравни за 4:4 гейма в третия сет, но нова двойна грешка в десетия гейм сложи край на надеждите ѝ за успех.

За Сабаленка това ще бъде трети финал в Ухан, като тя никога не е губила мач в китайския град, станал най-известен покрай пандемията от Ковид-19. За Гоф пък поражението е първо след серия от девет поредни победи.

Доста по-малко интрига имаше във втория полуфинал, в който в изцяло китайски сблъсък олимпийската шампионка Чжън победи с 6:3, 6:4 сънародничката си Синю Ван.

Сабаленка и Чжън имат три мача помежду си, като и трите са завърши с победа в по два сета за световната номер 2. Последната им среща бе на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, а по-рано тази година Сабаленка победи и във финала на Откритото първенство на Австралия.

Още от Тенис

Виж всички