Кристиан Ериксен косвено потвърди, че ще напусне Ман Юнайтед през следващото лято

Датският полузащитник Кристиан Ериксен косвено потвърди, че най-вероятно ще напусне Манчестър Юнайтед през следващото лято. Договорът на играча е само до края на сезона, а самият той заяви, че все още не са водени никакви разговори за неговото удължаване. Ериксен загатна още, че решението за кариерата на играча ще бъде взето и въз основа на възможността да получава повече минути на терена и как всичко би се отразило на представянето му с екипа на “червения динамит”.

Бруно Фернандеш: В националния отбор се наслаждавам на футбола си

“Не, все още не са водени никакви разговори за нов договор. Решението да бъдещето ми ще бъде балансирано. Не ставам по-млад, така че всички съображения ще бъдат взети относно кариерата ми. Накъде отивам, къде се намира националния отбор и други подобни неща. Имам известен опит във футбола. Ако все още имаш бързината, експлозивността, капацитет да тичат и всичко останало, то не мисля, че има голяма разлика между 29 и 32 години. Ако се обърна назад, смятам, че оставането ми през лятото бе правилно решение. Семейството ми е щастливо тук, аз се справям добре и в последно време получавам повече игрово време. Нямам от какво да се оплача. Сега съм фокусиран върху бъдещето и Юнайтед,” заяви Ериксен.

В момента той е част от националния отбор на Дания, с който ще се изправи утре срещу Испания, а три дни по-късно и срещу Швейцария.

Още от Футбол свят

Виж всички