Гарбине Мугуруса се омъжи за свой фен

Много малко двойки имат снимка от момента, в който са се запознали. В къщата на Гарбине Мугуруса и Артур Борхес този момент е поставен в рамка - една случайна среща, която коренно преобръща живота им. Бившата №1 в света никога не е предполагала, че сред тълпите, които всеки ден се разхождат по улиците на Ню Йорк, ще открие любовта по време на разходка из Сентръл Парк. Тя напуска хотела си, просто за да си поеме глътка въздух и да се откъсне от задълженията си и да се отърси от напрежението в онези дни на US Open. Годината е 2021-ва, а съдбата има план за нея. Артур, модел и бизнесмен, я разпознава, пожелава й успех в турнира и я моли за селфи. Но насред хаоса на Голямата ябълка този поздрав полага началото на тяхната любовна история.

Три години по-късно двамата вече са щастливо женени, а романсът им е подходящ за сценарий на холивудски филм. Гарбине и Артур си казаха “да” на скромна церемония в курорта Марбея на 5 октомври, а списание Hola запечата щастието по лицата им.

Двамата бяха заобиколени от семействата и най-близките си приятели, а 90-те гости бяха дошли от цял свят - от Лос Анджелис до Маями, Швеция, Финландия или Дубай - места, които разкриват космополитния дух на двойката.

Мястото, избрано за голямото тържество, както за церемонията, така и за тържествената вечеря, беше имението La Concepcion, бивша чугунолеярна през 19 век, а днес истинско бижу с повече от 10 000 кв. метра градини с палми, тропически растения и вековен американски орех, под чиито големи клони се състоя партито.

“Знаех, че ще се омъжа за него дори преди да ме попита. Когато се запознахме, беше любов от пръв поглед и много бързо разбрахме, че сме идеалната двойка“, сподели пред списание Hola бившата №1 в света.

“Когато го видях пред олтара си помислих: “О, моят мъж е толкова красив!”

Ден преди сватбата тя организира фламенко парти в частна вила.

30-годишната Гарбине Мугуруса се оттегли от тениса през април след спечелени десет титли на сингъл и пет на двойки в турнирите на WTА. Тя е шампионка от “Ролан Гарос”през 2016-а и на “Уимбълдън” през 2017 година и игра финал на Откритото първенство на Австралия през 2020-а.

Испанската тенисистка беше номер 1 в света през 2017 година и беше трета в ранглистата до края на 2021-ва, когато спечели три титли от WTA. Два месеца след прекратяването на кариерата си Гарбине Мугуруса беше назначена за турнирен директор на Финалите на Женската тенис асоциация (WTA), които от тази година ще се състоят в Рияд (Саудитска Арабия).

снимки: Виктор Алаес, сп. Hola

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти