Радо Арсов: Не дадохме възможност на Нитра да играе

Волейболистките на Левски София сразиха като домакини словашкия Нитра с 3:0 гейма, в първия мач между двата тима от 1/32-финалите на третия по сила европейски турнир – за Купата на претендентите (Challenge cup).

Старши треньорът на „сините“ Радослав Арсов бе много доволен от успеха. Ето какво каза той след победата:

Страхотен старт на “СуперОктомври” за волейболистките на Левски

„За мен бе удоволствие да ръководя за първи път официален мач тук в тази прекрасна зала. Надявам се с положителните резултати да идват все повече и повече хора и да се радват на момичетата. Не дадохме възможност на Нитра да играе. Дали ги притиснахме от самото начало, или това им е нивото, не мога да определя. Нека да им отдадем заслуженото, бориха се колкото можаха. Но смятам, че нашият отбор бе на друго, по-високо ниво. Състезателките играха много събрано, много концентрирано и изпълниха всичко, което им бяхме дали като задачи. Успяхме да дадем възможност на всички от нашите волейболистки да опитат от тези мачове на европейска сцена.

Момичетата започват да разбират още повече идеята, която имаме за нашия отбор. Естествено има много работа. Всеки ден правим крачка по крачка. Гоним си нашите цели. И да сме малко по-смирени, защото това е само първи мач. Смятам, че отборът на Нитра ще покаже повече зъби във втората среща. Това е добре за нас, за да се сборим и там за победа. След това ще мислим за Марица, ще видим какво ще стане. Готвим се, борим се и вече излизаме със самочувствие и се надявам на позитивен резултат в европейските турнири."

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти