Меси и Аржентина не победиха Венецуела

Отборите на Венецуела и Аржентина направиха равенство 1:1 в мач от квалификациите за Мондиал 2026 в зона КОНМЕБОЛ. “Гаучосите” продължават да са лидери в единствената квалификационна група в Южна Америка, като дори увеличиха аванса си пред втория Колумбия.

Голямата звезда на световните шампиони - Лионел Меси, започна като титуляр и остана на терена до последния съдийски сигнал. Осемкратният носител на “Златната топка” дълго време бе извън терените, както на клубно, така и на национално ниво заради контузията си по време на Копа Америка това лято, но по всичко личи, че вече е напълно възстановен.

Меси e готов да се завърне за Аржентина, обяви Скалони

Иначе Меси не успя да вкара гол тази вечер, а попедението за “гаучосите” бе дело на Николас Отаменди в 13-тата минута. То падна след като настъпи суматоха в наказателното поле на домакините, дошла от изпълнение на пряк свободен удар и топката достигна до крайния бранител, който прати коженото кълбо в опразнената врата.

Играчите на Венецуела взривиха трибуните през второто полувреме, когато стигнаха до изравняването в 65-ата минута. Селекцията на Лионел Скалони заспа в последната линия на отбраната и при едно центриране Хосе Саломон Рондон се извиси над всички, за да разстреля с глава вратаря Херонимо Рули.

Това бе втори пореден мач, в който Аржентина не успя да спечели. Играчите на Венецуела пък не успяха да спечелят в пети последователен двубой, в които записаха четири равенства и една загуба.

Още от Футбол свят

Виж всички