Роналдо, Мбапе, Винисиус и още футболни звезди поздравиха Надал за славната кариера

Новината за предстоящото отказване на испанската легенда Рафаел Надал от професионалния тенис очаквано предизвика множество реакции сред изявени представители на всякакви спортове. Разбира се, редица футболни звезди също използваха случая, за да поздравят 22-кратния носител на титли от “Големия шлем” за славната му кариера.

Рафаел Надал слага край на кариерата си

Тъй като Надал е сред най-известните фенове на Реал Мадрид, той логично беше поздравен от куп настоящи и бивши футболисти на тима. Сред тях беше Кристиано Роналдо, който години наред блестеше с екипа на мадридчани. “Рафа, каква невероятна кариера имаш! Твоите отдаденост, страст и невероятен талант са вдъхновили милиони по целия свят. Чест е, че бях свидетел на твоето развитие и че мога да те нарека приятел. Поздравления за страхотната кариера! Наслаждавай се на твоето оттегляне”, написа португалецът под видеото, с което Рафа обяви новината. Именно коментарът на Кристиано е вторият най-харесван след този на легендарния тенисист Роджър Федерер.

Настоящите звезди на “лос бланкос” Килиан Мбапе и Винисиус Жуниор също изразиха своето възхищение към Надал. “Поздравления за твоята кариера, Рафа, един пример за играч и човек. Наслаждавай се на оттеглянето си. Винаги ще бъдеш една легенда”, написа французинът като коментар. “ЛЕГЕНДА!!! Поздравления за всичко. Беше удоволствие да те гледам толкова време на върха!! Ти си пример за всички. Благодаря ти много!!”, гласи написаното от бразилеца.

Федерер към Надал: Надявах се този ден да не дойде никога

Германецът Тони Кроос, който наскоро също се отказа от професионалния спорт след дълъг престой именно в Реал Мадрид, написа: “Какъв пример за играч и най-важното за човек! Ще се видим скоро, Рафа”. Надал беше поздравен също така от своя сънародник и легенда на Барселона Андрес Иниеста, който само преди два дни обяви оттеглянето си от футбола. “Поздравления за твоята бляскава кариера и за наследството, което оставяш!”, обърна се великият халф към тенисиста.

Тенис звездите отдават почит на Рафа Надал

“Ти ме накара да заобичам тениса”, написа испанският вратар на Фиорентина Давид Де Хеа по адрес на Надал. Марсело, който прекара най-добрите си години в Реал Мадрид, също го поздрави: “Благодаря ти много. Ти си Пример за талант и развитие. Беше чест да те гледам как блестиш и вдъхновяваш много хора. Поздравления за твоята гигантска кариера”. Един от настоящите лидери на мадридчани Лукас Васкес също не пропусна да коментира новината. “Поздравления за кариерата ти, Рафа! Ти си най-големият пример за ценностите на спорта! Благодаря, че ни накара да се наслаждаваме толкова много на тениса и че винаги представяше Испания! Ти си един истински GOAT”, написа той.

От Реал Мадрид пък излязоха със специално изявление, в което изтъкват гордостта си, че легендарният тенисист е почетен член на клуба. “Рафа Надал също така е повод за гордост за нашата страна и образец за основните ценности на спорта, с които изкова цялата си изключителна кариера”, каза за него клубният президент Флорентино Перес. Специални публикации в социалните мрежи за 38-годишния тенисист имаше и от страна на Ла Лига и националния отбор на Испания по футбол, откъдето написаха: “Оттегля се един от най-големите спортисти на нашата страна. БЛАГОДАРИМ ТИ, Рафаел Надал, за твоите трофеи и ценности, както и че беше гласът на нашата последна европейска титла. Позволи ни, молим те, да го извикаме още веднъж: ВАМОС, РАФААА!!”

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти