Василев и Костантинова са четвъртфиналисти на турнир от J300 на ITF в Казабланка

Александър Василев при юношите и Йоана Константинова при девойките се класираха за четвъртфиналите на сингъл на турнир от категория J300 на ITF в Казабланка (Мароко).

Поставеният под №5 при юношите Василев победи във втория кръг с 6:1, 6:2 Максуел Касъл (Великобритания). Това е втора поредна победа за Александър на турнира без да загуби сет. За място на полуфиналите Василев ще играе срещу №1 в схемата Реда Бенани (Мароко).

Иван Иванов загуби във втория кръг на сингъл с 4:6, 4:6 от №6 в схемата Якопо Васами (Италия).

Поставената под №3 на сингъл при девойките Константинова победи във втория кръг с 6:0, 6:3 Марина Маркина (Латвия). Това е втора поредна победа за Йоана на турнира без да загуби сет. На четвъртфиналите Константинова ще играе срещу Мая Илинка Бурческу (Румъния).

Иван Иванов и Йоана Костантинова пък се класираха за полуфиналите на двойки.

Иван Иванов и Алехандро Арсила (Колумбия) победиха на четвъртфиналите със 7:6(2) поставените под №3 мароканци Карим Бенами и Реда Бенамил За място на финала Иванов и Арсила ще играят срещу италианците Лоренцо Бералдо и Матео Шиабази, който елиминираха драматично със 7:5, 6:7(9), 12-10 Александър Василев и Серхио Планея (Испания).

Йоана Константинова и Екатерина Перелигина (Австрия), поставени под №1 при девойките, победиха на четвъртфиналите с 6:2, 6:4 Тимеа Грос (Словакия) и Джан Ибрахим (Египет). На полуфиналите Константинова и Перелигина ще играят срещу Луна Вуйович (Сърбия) и Мая Илинка Бурческу (Румъния).

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти