Клоп с ново включване, обясни как се е решил на тази промяна

След като новината за новата авантюра на Юрген Клоп беше обявена, германецът побърза за втори път в рамките на часове да поясни какво го е накарало да вземе това решение. От 1 януари 2025 година доскорошният мениджър на Ливърпул започва работа като глобален ръководител на футболните дела на Ред Бул. Той ще съветва всички отбори под шапката на Ред Бул (Лайпциг, Залцбург, Ню Йорк Ред Булс и други) по треньорски въпроси, философия на играта, развитие и трансфери на таланти/треньори и подобни.

Още при обявяването на новината от Ред Бул пуснаха и цитат на 57-годишния Клоп. Малко по-късно, чрез видео в профила си в Инстаграм, самият той говори по темата.

Ето какво каза треньорът:

Здравейте, някои от вас може би вече са чули, а други все още не са. От 1 януари ставам директор на футбола в Ред Бул и наистина нямам търпение да започна работа.

Преди няколко месеца казах, че повече не се виждам на скамейката и това все още е валидно. Но пък все още обичам футбола и обожавам да работя, а Ред Бул ми дава перфектната възможност за това. Бих желал да споделям опита си, който натрупах през годините. Всички знаем, че има по-успешни мениджъри от мен.

През кариерата ми се борих за промоции, срещу изпадане, за титли и за трофеи. Понякога се проваляхме, понякога успявахме. Да се справяш с всичко това като цяло не е лесно, но е възможно. И сега искам отново да се уча, защото когато си в (треньорската - б.р.) професия, ти се налага да имаш мач на всеки три дни, заради което почти не ти остава време да се учиш. Сега вече разполагам с време и имам възможността. Искам да усетя нещата и да разбера какво е полезно за футбола; да развивам футбола малко по малко.

Както ви казах, очаквам с нетърпение да започна тази работа, но сега се завръщам към ваканцията си.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти