Тиафо първо псува съдията, после се извинява

Изключително грозна сцена се разигра на турнира от сериите “Мастърс” в Шанхай. След края на мача от третия кръг между Франсис Тиафо и Роман Сафиулин, завършил с победа на руснака с 5:7, 7:5, 7:6(5), американският тенисист директно започна да псува съдията на стола.

В решителния тайбрек на третия сет реферът лиши американеца от първи сервис за просрочване на 25-те секунди за изпълнение на начален удар. Това се случи при 5:5, когато американецът имаше отличен шанс да се сдобие с мачбол, но последва предупреждението на съдията, което беше второ в мача. Така Тиафо трябваше да играе на своя втори сервис,от което Сафиулин се възползва и осъществи минипробив, отворил му вратата към успеха в този мач. След края на му тазгодишният полуфиналист от US Open Франсис Тиафое не само не подаде ръка на рефера, но и го засипа с груби ругатни.

Няколко часа по-късно Франсис Тиафо се извини за поведението си, но със сигурност ще понесе сериозна санкция.

"Искам да се извиня за начина, по който се държах тази вечер. Доказал съм, че не съм такъв човек и не е това начинът, по който искам да се отнасям към хората. Оставих разочарованието ми да надделее над мен по средата на битката и съм изключително разочарован от начина, по който реагирах в ситуацията. Това е неприемливо поведение и искам да се извиня на рефера, организаторите на турнира и феновете“, написа Тиафо в социалните си мрежи.

Следващият съперник на Сафиулин ще бъде сърбинът Новак Джокович.

Още от Тенис

Виж всички