Балъков: Няма да поемам Хебър

Красимир Балъков определи като спекулации тиражираните информации, че има предложения да поеме треньорския пост в Хебър (Пазадржик). Той говори пред медиите във Велико Търново, където бе за откриването на нов фитнес и среща с учениците от Старопрестолната гимназия по икономика.

"Това са някакви спекулации, които нямат нищо общо с реалността. Никой не ми се е обаждал и не знам откъде идват тези информации. Треньорската кариера засега малко съм я замразил, защото имам някои лични неща, които трябва да свърша. Наблюдавам това, което се случва в българския футбол, и когато му дойде времето, вие първи ще разберете“, коментира Балъков.

Бруно Акрапович пред завръщане в родния футбол

Според него в българския футбол се случват и много неестествени неща – собственици изоставят клубовете си, финансирането не е добро.

"Доста години не е имало толкова негативни неща около клубния футбол. Но пък от друга страна, има светлинка в тунела и е радостно, че националният отбор се представя добре. Резултатите са добри, надявам се да победят и срещу Люксембург. В България е така – едно не е както трябва, друго се пооправя, дай Боже да се оправи всичко, защото футболът е един от най-важните спортове“, каза Балъков.

Легендата смята, че не могат да се съпоставят техните успехи със сегашните времена. "Времената са различни, знаете колко динамичен стана съвременният живот. На младите хора не е лесно да запазят концентрация изцяло към спорта. Разбираме ги, но без цялостно влагане в тази професия няма как да има големи резултати. Затова съм и днес тук, сигурен съм, че когато се дават позитивни примери, младите хора ще правят правилни крачки към бъдещето“, заяви Красимир Балъков, преди да открие новия фитнес във великотърновското училище.

Още от БГ Футбол

Виж всички