Пирели обяви гумите за следващите три старта

Официалният доставчик на гуми във Формула 1 Пирели обяви на кои смеси ще разчитат пилотите и отборите за следващите три старта в САЩ, Мексико и Бразилия.

В Съединените щати и Мексико изборът е идентичен с този от миналия сезон, а именно C2, C3 и С4 в Остин и С3, С4 и С5 в Мексико. В Бразилия обаче Пирели прави едно промяна и преминаван към възможно най-меките смеси в гамата на италианската компания (С3, С4 и С5). През миналата година в Гран При на Сао Пауло пилотите разполага с С2, С3 и С4 гумите.

Отново ще има по-дълга тренировка в Мексико

От Пирели обясняват този си по-агресивен избор за състезанието на „Интерлагос“ с факта, че преди година никой не е докоснал сместа С2 по-време на надпреварата и всички са заложили на стратегия от два стопа с комбинация от С3 и С4. Надеждите на италианската компания са техният ход да отвори още повече стратегическите вариации за Гран При на Сао Пауло.

Пирели започна тестовете на новите по-малки гуми за 2026 година

До момента през сезона най-използвана комбинация от гуми е именно С3, С4 и С5, която се появи в 9 от първите 18 кръга за годината. Тя се използва в Австралия, Емилия-Романя, Монако, Канада, Австрия, Унгария, Италия, Азербайджан и Сингапур. Малко по-твърдата комбинация С2, С3 и С4 е използвана общо четири пъти – в Саудитска Арабия, Китай, Маями и Белгия.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти