Гакпо: В момента не е толкова важно, че сме лидери в класирането

Нападателят на Ливърпул Коди Гакпо коментира какво е настроението в отбора преди паузата за националните отбори. Мърсисайдци победиа Кристъл Палас с 1:0 през уикенда и така в момента са лидери в класирането на Премиър лийг. Според нидерландеца обаче това не е толкова важно на този етап от сезона.

"Срещу Кристъл Палас взехме важни три точки. Изграхме добро първо полувреме, в което контролирахме мача и доминирахме във владеенето на топката. Трябваше обаче да създадем повече положения и да отбележим повече голове, за да си улесним живота. През второто полувреме излязохме в добро настроение, но съперникът постепенно увеличи натиска и създаде добри положения. Ние обаче се борихме заедно и удържахме "суха" мрежа, така че това бе важна победа", заяви Гакпо.

"За всеки атакуващ играч е важно да бележи и асистира, така че съм доволен, че подадох за гола на Жота. Преди това Костас ми даде добра топка, а Жота се придвижи добре в наказателното поле, така че аз се постарах да пратя топката пред него, а той, остър както винаги, бе на правилното място. Щастлив съм, защото този гол улесни задачата ни, но мисля, че през първото полувреме трябваше да бъдем по-търпеливи и да създадем повече положения, а защо не и да отбележим втори гол. Все пак постигнахме успех с 1:0 срещу труден съперник и сме доволни. Мисля, че всеки знае с какви нападатели разполагаме, бих споменал и Дарви Нунес. Те винаги се опитват да изпреварват опонентите, затова знаем, че от време на време трябва да ги захранваме с топки в предни позиции, за да могат да бележат. Радвам се, че успях да сторя това", допълни нидерландецът.

"Очевидно сме начело в класирането и това е важно, но не е най-важното в този момент. Мисля, че всички в отбора виждаме как израстваме по начина, по който треньорът иска да играем. Точно това е по-важното. Наистина вярваме в способностите си. Да се надяваме,че това ще доведе до още много победи и да бъдем на върха и в края на сезона. За момента обаче трябва да останем спокойни, да продължим да се развиваме и да работим добре и занапред", завърши Гакпо.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти