Стилът на Ханзи Флик направи Барселона №1 по важен показател

С 28 реализирани попадения в девет срещи тимът на Барселона впечатлява с атакуващата си мощ в Ла Лига. Това е с девет гола повече от актива на шампиона Реал Мадрид, който е най-близо до каталунците по този показател.

Оказва се обаче, че силата на отбора от “Спотифай Камп Ноу” не е само в нападение. Статистиката показва, че новият треньор Ханзи Флик така е променил играта на тима, че той е изключителен в това да поставя съперниковите футболисти в положение на засада. Това се е случило цели 62 пъти в рамките на девет срещи за първенство, по което Барса е над всички в топ 5 първенствата на Европа - Испания, Италия, Англия, Франция и Германия.

Вторият в тази класация е с наполовина по-малко - Брайтън, който е оставил противниците си в засада 31 пъти, при това в рамките на два двубоя повече. Друг клуб от Премиър лийг - Фулъм, е трети с 27 засади. Следват Осасуна (26) и Атлетик Билбао (25).

Отбраната на Барселона е отлична по този показател и в Шампионската лига, където за два мача (срещу Монако и Йънг Бойс) успя да остави съперника зад последния в линията цели 13 пъти.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти