Десподов се появи в края, а ПАОК прекъсна негативната серия

ПАОК прекъсна серията си от три поредни загуби във всички турнири и отново стъпи на върха в класирането на гръцката Суперлига. Отборът на Кирил Десподов спечели 2:0 гостуването на Левадиакос, а българинът влезе като резерва в 72-ата минута, когато резултатът още беше 0:0.

Малко преди появата на родния национал Гийермо Балси пропусна дузпа за Левадиакос. Това беше големият шанс на домакините, които не създадоха почти никакви положения, но можеха да поднесат поредната изненада в кръга.

В 86-ата минута Виейриня центрира и друга резерва - Мади Камара, откри в полза на ПАОК. В добавеното време ветеранът Щефан Шваб се разписа от дузпа и затвърди успеха на тима от Солун.

С актив от 16 точки тимът на Разван Луческу измести от лидерската позиция АЕК, който вчера загуби с 0:1 от Панетоликос. "Жълто-черните" са втори с 14 пункта, а толкова имат още Олимпиакос и Арис.

Олимпиакос можеше да се изравни по точки с ПАОК, но стигна само до 0:0 в голямото дерби срещу Панатинайкос. Мачът беше равностоен и без много положения, а крайният резултат разочарова и двата тима. ПАО спечели само един от последните си 4 мача в първенството и се намира на осма позиция.

Даниел Наумов за първи път попадна в групата на ОФИ, но не влезе в игра, а тимът от остров Крит победи с 3:2 като гост Пансерайкос и се изкачи на шесто място.

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти