Баная: Много съм щастлив, наваксахме 11 точки този уикенд

Световният шампион Франческо Баная заяви, че е много щастлив от развоя на уикенда за Гран При на Япония в MotoGP, с който той успя да навакса цели 11 точки на Хорхе Мартин в битката за световната титла.

Перфектен Баная триумфира в Япония, Мартин ограничи максимално щетите

Италианецът записа две победи в спринта и основното състезание на „Мотеги“, за да се доближи на само 10 пункта от Мартинатора в битката за титлата. Днес той беше практически недосегаем и записа една комфортна победа в Страната на изгряващото слънце.

„Чувствам се много щастлив. Успяхме да наваксаме 11 точки този уикенд, това беше максимумът. Днес Хорхе беше по-силен спрямо предходните дни, така че просто се опитвах да контролирам разликата, защото днес беше трудно да си постоянен с гумите. Първите десет обиколки бяха невероятни, така че съм много щастлив.„Трябва да продължим към следващото състезание със същата амбиция, същата стратегия и да се опитаме да продължим по същия начин“, каза световният шампион.

Неговият дуел с Мартин ще продължи след две седмици с надпреварата за Гран При на Австралия на легендарната „Филип Айлънд“. Освен края Мелбърн до края на годината пилотите от MotoGP ще се състезават още в Тайланд, Малайзия и разбира се Валенсия, където ще завърши сезонът в средата на ноември.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти