Капитанът на Селта тръгна да вади отбора, но съотборниците му стигнаха до победа с 9 човека

Селта стигна до победа с 1:0 при гостуването си на Лас Палмас, въпреки че игра с 9 човека от 56-ата минута. Единственото попадение в срещата реализира Борха Иглесиас в 28-ата минута. За тима от Виго това е втори успех в последните седем мача. Лас Палмас пък все още няма победа и има само три точки след първите девет кръга в Ла Лига.

Тимът от Канарските острови имаше добри моменти в началото, а в осмата минута Фабио Силва пропусна отлична възможност да открие резултата. Селта обаче имаше по-ясни идеи в нападение. Попадение на Сведберг бе отменено в 17-ата минута. Шведът вкара от добавка, след като Борха Иглесиас бе ударил греда. Гостите поведоха в 28-ата минута, когато Иглесиас засече центриране на Мингеса.

Драмата с картоните се разигра в началото на второто полувреме. Илаиш Мориба получи жълт картон в 52-ата минута, а две минути по-късно влезе опасно в краката на Алекс Суарес. Съдията му показа втори жълт картон и го изгони. Това породи бурни протести от страна на капитана на Селта Яго Аспас и на пейката на гостите, като човек от щаба бе изгонен.

Аспас получи картон за реакцията си, но продължи да говори към съдията и малко по-късно реферът му показа втори жълт картон. Първоначално реферът сякаш забрави какво трябва да последва, но след напомнянията на играчите на Лас Палмас нападателят видя червения картон и трябваше да напусне терена. Бесен от решението Аспас правеше знаци на съотборниците си да го последват и мачът да бъде прекратен.

Играчите на Селта обаче останаха на терена и успяха да запазят преднината си до края. Треньорът на гостите направи тройна смяна и тимът му се защитаваше с девет човека в следващите минути. Гостите обаче го правеха доста добре, а отчаянието на домакините беше тотално. Лас Палмас не успя да се възползва от численото си преимущество. Тимът на Луис Карион почти не създаде голови положения. Имаше няколко удара, с които Гуаита се справи. Малко преди края удар на Молейро мина покрай вратата, а в добавеното време резервата Хайме Мата удари греда.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти