Десет от Ботев (Пловдив) шокираха Левски

Отборът на Ботев (Пловдив) надделя с 1:0 над Левски в дербито от 11-ия кръг на efbet Лига. В герой за "канарчетата" се превърна Вини Трибуле, който заби единственото попадение в 88-ата минута, за да донесе важния успех на своя тим. Домакините останаха с 10 души, след като в 63-ата минута Йонас Там бе изгонен с директен червен картон, но това не попречи на състава на Душан Керкез да вземе трите точки.

Наставникът на "канарчетата" Душан Керкез направи само една промяна в своя състав от победата над ЦСКА 1948. На мястото на Атанас Чернев в центъра на отбраната действаше Йонас Там.

Старши треньорът на "сините" Станислав Генчев не направи промени в тактическата постройка, като отново игра с трима бранители, но този път младият специалист заложи на по-дефанзивна халфова линия. В центъра на терена действаха Карлос Охене, който се завърна сред титулярите и Цунами. По този начин извън състава остана Джавад Ел Джемили.

Първата интересна ситуация в дербито от кръга дойде в осмата минута. Ивелин Попов изведе Кристиан Нвачукву, а той не се забави и центрира. Топката се отби в бранител на гостите и стигна до Вини Трибуле, който от много близка дистанция не пропусна да се разпише, но попадението бе отменено след преглед с ВАР поради засада при паса на капитана на Ботев.

В 15-ата минута "сините" направиха заучено изпълнение на корнер. Евертон Бала центрира по земя, а топката попадна в краката на Цунами. Капитанът стреля от добра позиция, но кълбото не попадна в целта. Секунди по-късно и Майкон пробва своя късмет. Крайният бранител шутира от воле, но Ханс Бернат се намеси на ниво.  

В 21-ата минута Мустафа Сангаре отправи бомбен шут с десния крак, но стражът на пловдивчани отново се справи с изпълнението на футболист на гостите.

В 40-ата минута вратарят на Ботев се отличи с нова изключителна намеса. Получи се разбъркване в наказателното поле, а най-съобразителен се оказа Мустафа Сангаре, който отправи удар, но Ханс Бернат успя да отрази и този изстрел.

В края на първата част Мустафа Сангарен проби по левия фланг и центрира на първа греда към Александър Колев, но Антоан Конте се бе позиционирал на ниво и не позволи на стрелеца на "сините" да стреля с глава.

Гостите се впуснаха в бърза атака още в началните секунди на второто полувреме. Евертон Бала проби по левия фланг и центрира остро по земя, но нямаше негов съотборник, който да атакува подаването му.

В 53-ата минута Майкон се отличи с блестящ пробив, след което потърси съотборник в наказателното поле. Получи се разбъркване, а ситуацията завърши с изпълнение на Алдаир, но крайният бранител не успя да зарадва феновете.

В 63-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. След преглед с ВАР централният защитник на Ботев Йонас Там бе изгонен с директен червен картон. Естонският футболист спря непозволено Мустафа Сангаре, който го надбяга, а при единоборството бранителят го изрита в крака, за да остави своя отбор с човек по-малко.

В 76-ата минута футболистите на Левски направиха бърза контраатака. Джавад Ел Джемили напредна с топката и пусна пас към друга резерва - Патрик-Габриел Галчев, но защитникът отправи твърде неточен изстрел. Малко по-късно отново крайният бранител бе в центъра на събитията. Той центрира към Кристиан Димитров, който отправи удар с глава, но не бе достатъчно опасен.

В 88-ата минута Ботев (Пловдив) шокира Левски. Ивелин Попов задържа топката пред наказателното поле и опита центриране, но топката бе избита. Кълбото обаче попадна в краката на Вини Трибуле, който изключително майсторски с левия крак матира стража на "сините".

До края на срещата футболистите на Станислав Генчев се опитаха да стигнат до точката, но защитата на Ботев се справи и спечели трите точки. По този начин "канарчетата" се доближиха на три точки от второто място, което към този момент се заема именно от Левски. Тимът на Душан Керкез обаче има и мач по-малко.

В следващия кръг Левски ще изиграе дербито с ЦСКА – София, а Ботев приема Славия в Пловдив.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛЕВСКИ 1:01:0 Вини Трибуле (88)

Стартови състави:Ботев (Пловдив): 1. Ханс Бернат, 38. Константинос Балоянис, 5. Йонас Там, 20. Антоан Конте, 17. Николай Минков, 20. Антонио Перера, 88. Ален Корошеч, 10. Ивелин Попов, 4. Ехидже Укаки, 30. Кристиан Нвачукву, 91. Вини ТрибулеЛевски: 44. Матей Маркович, 3. Майкон, 4. Кристиан Макун, 5. Келиан ван дер Каап, 50. Кристиан Димитров, 21. Алдаир, 6. Цунами, 8. Карлос Охене, 17. Евертон Бала, 12. Мустафа Сангаре, 9. Александър КолевСтадион: "Христо Ботев", ПловдивГлавен съдия: Никола Попов

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти