Спасени сетболи и трудна победа за Джокович в Шанхай

Рекордьорът по титли от “Големия шлем” и настоящ олимпийски шампион Новак Джокович трябваше да се труди извънредно за първата си победа на “Мастърс”-а в Шанхай. Ноле спаси сетболи и в крайна сметка с два тайбрека успя да преодолее коварния Алекс Микелсън със 7:6(3), 7:6(9) във втория кръг. 

Джокович участва в Шанхай за първи път от пет години насам и изигра едва втория си мач от US Open досега. Той преследва маркова титла номер 100 в кариерата си, но определено беше тестван още в първото си препятствие в китайския метрополитен град.

Ноле започна слабо и спечели само три точки в първите три гейма, макар да върна пробива изоставане в първия сет и да провокира тайбрек. Това беше 11-тият му спечелен “дълъг гейм” от 15 изиграни през сезона до момента, което е забележителна статистика.

Във втората част отново сърбинът изоставаше с пробив и 1:4 в резултата, но спаси два сетбола и впоследствие надделя коравия си противник, за да се класира за трети кръг. Там го очаква или Стан Вавринка, или Флавио Коболи. Програмата в Шанхай е сериозно затруднена от днешния дъжд, който не позволи да се завършат мачовете на откритите кортове. Само централният, където игра Джокович, има подвижен покрив.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти