Станимир Стоилов ще прави промени в защитата

Българският старши треньор на турския елитен клуб Гьозтепе - Станимир Стоилов, планира да направи важни промени в състава след загубата с 3:4 като гост от Самсунспор миналата седмица. Причината за реакцията на Стоилов е, че Гьозтепе инкасира само 3 гола в първите 5 мача, но допусна четири в един мач срещу Самсунспор. След това поражение техническият екип реши да направи ревизия, за да подсили защитата.

От друга страна всички в клуба са амбицирани да се върнат на пътя на победите срещу Сивасспор утре. Гьозтепе е на 7-о място с 9 точки, докато гостите от Сивасспор е на 12-о място с 8 точки след седем изиграни кръга.

"Стремим се към добър футбол с подкрепата на нашите фенове. Искаме да спечелим срещата от първенството и да влезем в паузата, отваряща се зa националните отбори, с висок морал“, каза Стоилов пред медиите. След това той подчерта, че победата има както значение за морала на тима, така и за дългосрочните цели. Опитният български специалист още веднъж натърти, че иска Гьозтепе да се движи в горната половина на класирането и да търси излаз в Европа, ако се отдаде такава възможност.

Сред планираните промени са влизане на опитния датчанин Ласе Нилсен на мястото на Бокеле в централната зона на отбраната. Назим Сангаре може да замени Огюн на десния бек, а Исмаил Кьойбаши може да вземе мястото на Джалма Силва на левия фланг. Истинският шок с четири допуснати гола в една среща са предизвикали гнева на българския наставник и през седмицата той е имал разговори на по-висок тон, пише сайтът yeniizmir.com

Единствените, които не са подвели треньора и местата им в стартовите 11 не подлежат на съмнение, са бившият футболист на ЦСКА 1948 Елитон Джордж и 20-годишният нигериец Антъни Денис, който играе в средата на терена. До момента и двамата не са пропуснали и минута и съставът на Гьозтепе започва с тях.

До момента  Денис не е успял да се отличи с резултатни действия, но получи много похвали за борбата си, докато защитникът Елитон беше сред най-важните имена на своя отбор. Той вкара един гол, но с решаващите си намеси в защита гарантира стабилността на отбраната.

Още от Футбол свят

Виж всички