Де ла Фуенте притеснен, че Испания може да загуби домакинството на световното

Селекционерът на Испания Луис де ла Фуенте е притеснен от информациите, че страната може да загуби домакинството за Световното първенство през 2030 г. Първенството след шест години трябва да се проведе в Испания, Португалия и Мароко, а ФИФА трябва официално да потвърди решението на конгреса си на 11 декември.

Представители на световната футболна централа тази седмица се срещнаха с представители на испанското правителство и местната футболна федерация. От ФИФА поставиха изискване да бъде избран нов президент на федерацията най-късно до три месеца. Това доведе до спекулации, че ситуацията може да доведе до загуба на домакинството на Мондиал 2030.

“Как може да не съм притеснен? Всички сме притеснени от заплахата да загубим домакинството на световното първенство. Този, който не е притеснен, е или глупав, или невеж. Ако тази заплаха е реална, всички трябва да се притесняваме по много причини - за това, което представлява за футбола в страната, за икономиката…”, коментира Де ла Фуенте.

Испанската футболна федерация е без президент от юли, когато Педро Роча бе наказан за две години от Спортния административен съд. Наказанието бе за злоупотреба с властта. Роча замени на този пост Луис Рубиалес, който пък бе санкциониран от ФИФА за целувката с Джени Ермосо по време на награждаването за световната титла на Испания.

Още от Футбол свят

Виж всички