"Тенис клуб 15-40" приема силен международен турнир при 16-годишните

В събота на кортовете на "Тенис клуб 15-40" в София ще започнат мачовете от квалификациите на "София къп". Турнирът е от най-високата първа категория на Тенис Европа за състезатели до 16 години. В надпреварата ще участват близо 100 тенисисти от 16 държави.

"ТК 15-40" се превръща в единственият български клуб с домакинство на два турнира от първа категория през 2024 г. В календара на Европейската тенис асоциация при 16-годишните има само девет турнира от най-високата категория, като София е в елитната компания на важни тенис центрове като Рим, Лацио, Варшава, Каталуня, Сараево и други.

"Организацията на турнир на толкова високо ниво изисква огромни усилия от страна на целия ни екип. В същото време трудът се осмисля заради стойността, която провеждането на "София къп" носи - за нас е много важно да даваме възможност не само нашите деца, а и на всички български таланти в тениса, да играят с най-добрите своята възраст в Европа и света", заявиха от "ТК 15-40".

Със специална покана в "София къп" ще участва Тея Ковачевич от Босна и Херцеговина, която наскоро стана европейска шампионка до 14 г. "ТК 15-40" ще бъде представен от националната състезателка Елеонора Тонева, финалистките от държавното отборно първенство до 16 г. Мария Чалъкова и Рая Костова, както и от Денислав Николов и Лео Райчев.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти