Пета поредна победа и убедителен старт на Челси в Лигата на конференциите

Челси записа пета поредна победа във всички турнири. Лондончани спечелиха с 4:2 домакинството си на Гент в среща от първия кръг на Лигата на конференциите. Големият фаворит в турнира доминираше през целия мач, въпреки че Енцо Мареска бе направил цели 11 промени от предишния мач, и записа втора поредна победа с този резултат.

"Сините" показаха, че нямат проблеми да бележат голове, върпеки че звездата на тима Коул Палмър не е регистриран за турнира и не взе участие в срещата. Ренато Вейга откри резултата в 12-ата минута, а Педро Нето се разписа веднага след почивката. Цуйоши Уатанабе върна белгийците в мача в 50-ата минута, но последваха голове на Кристофър Нкунку и Кийрнън Дюсбъри-Хол. Малко преди края резервата Омри Ганделман отбеляза втори гол за гостите.

Първата опасна ситуация в мача бе пред вратата на домакините. Андри Гудьонсен се озова зад защитата. Исландецът реши да подава вместо да стреля, но се оказа, че е бил в засада. Енцо Мареска бе направил 11 промени от последния мач на Челси и разчиташе на напълно различен състав. Въпреки това много бързо започна да се вижда голяма разлика в класите на двата отбора.

Лондончани започнаха да доминират и да създават положения. Удар на Жоао Феликс бе блокиран. Португалецът бе активен в опит да покаже на Мареска, че заслужава повече шансове за изява и в по-важните мачове. В 12-ата минута центриране на Мудрик намери Вейга на далечната греда, а неговият удар с глава прати топката в мрежата. Атаките на "сините" продължиха и Дюсбъри-Хол имаше възможност да стреля от добра позиция, но топката отиде във външната част на мрежата.

Постепенно Челси понамали темпото и след половин час игра Гент имаше добър период. Удар на Арчи Браун не затрудни вратаря на домакините, а в 35-ата минута Гудьонсен отправи много хубав удар, но топката мина на сантиметри от гредата.

В самото начало на второто полувреме тимът на Мареска стигна до втори гол. Педро Нето се възползва от неубедителни изяви в защитата на съперника и удвои аванса на домакините. Белгийците обаче много бързо се върнаха в мача. Центриране на Гудьонсен в 50-ата минута прати топката на главата на Уатанабе и японецът намали. Ситуацията бе разглеждана за засада, но попадението бе признато.

"Сините" продължиха да са с класа на съперника и Нкунку се разписа в 63-ата минута. Той бе най-съобразителен при една ситуация в наказателното поле и със силен удар не остави шансове на вратаря. Седем минути по-късно и Дюсбъри-Хол се нареди сред голмайсторите. Челси се отпусна към края и гостите стигнаха до две добри ситуации да намалят. При втората Омри Ганделман се разписа.

ЧЕЛСИ - ГЕНТ 4:21:0 - Вейга (12)2:0 - Нето (46)2:1 - Уатанабе (50)3:1 - Нкунку (63)4:1 - Дюсбъри-Хол (70)4:2 - Ганделман (90)

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти