Лотито се похвали с избора си на треньор и отправи призив към Интер и Милан относно ултрасите им

Президентът на Лацио Клаудио Лотито се похвали със своето решение да назначи Марко Барони като треньор на отбора през лятото. Новият наставник на „орлите“ стартира с четири победи, едно равенство и две загуби в първите си седем мача начело на тима през този сезон.

„Винаги казвам, че топката е за всички, но футболът е за малцина. Взимаме решенията си, преценявайки професионализма, техническите умения, потенциала и с какво човекът може да допринесе за клуба. Не сме направили случаен избор, нито такъв, който да е продиктуван от финансовия аспект. Бяхме убедени, че това беше правилното решение откъм техническо естество, а резултатите потвърждават, че бяхме прави“, заяви Лотито пред „Скай Спорт Италия“.

Феновете на Милан и Интер имали солидни връзки с мафията, потвърди прокурор след арестите

Той също така призова Интер и Милан да се разграничат от своите ултраси предвид разследванията срещу тартори на „Курва Норд“ и „Курва Суд“ за връзки с италианската мафия. „Не знам детайлите и не мога да се произнеса по случая. Откакто съм президент, винаги към казвал, че отборите трябва да избират законността пред консенсуса, а това означава да се изключват тези елементи, които използват спорта и най-вече футбола, за да извличат ползи. Има редица незаконни дейности в агитките, които понижават спортното ниво на клуба, както и сигурността. Така че аз съм „за“ повече действия, с които да се ограничат тези проблеми“, добави шефът на римския клуб.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти