Късметът и Ливакович спасиха Фенербахче срещу Твенте

Фенербахче се добра до равенство 1:1 при гостуването си на Твенте от втория кръг на Лига Европа. Душан Тадич донесе точката на турския гранд с попадение в 71-ата минута, но големият герой за отбора на Жозе Моуриньо беше Доминик Ливакович. Стражът на "фенерите" направи цели 8 спасявания и не позволи на Твенте да спечели.

За нидерландците това е второ равенство, след като преди седмица направиха 1:1 като гост на Манчестър Юнайтед. Фенербахче пък вече има 4 точки от два мача и е в горната половина на класирането.

Двата отбора имаха сметки за уреждане, след като през миналата година се срещнаха в квалификациите на Лигата на конференциите и Фенербахче продължи напред с общ резултат 6:1.

Голям брой турски фенове подкрепяха "канарчетата" на "Де Гролш Весте", но тимът на Моуриньо игра слабо и ако не бяха пропуските на домакините и намесите на Ливакович, със сигурност щеше да загуби.

Гостите създадоха само едно положение до почивката, но Джейдън Остерволде не можа да се разпише срещу бившия си отбор и прати топката в аут.

Малко по-късно Юри Регеер центрира към Мишел Влап, който с глава вкара за 1:0, въпреки опита на Бекао да изчисти от самата голлиния.

Нидерландците бяха по-добри и през второто полувреме, но централният нападател Сам Ламерс шутира покрай вратата от удобна позиция.

В 71-ата минута Софиан Амрабат пусна перфектен извеждащ пас към Душан Тадич, а той много елегантно копна топката над Ларс Унерщал за крайното 1:1.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти