Ренета Камберова блести с красота и елегантност на благотворителен търг

“Златното момиче”на родната художествена гимнастика Ренета Камберова украси със своя чар първия в България благотворителен търг на Sotheby’s в подкрепа на програмата на УНИЦЕФ за закрила на децата от насилие.

Събитието се състоя в резиденция “Бояна”, а абсолютната световна шампионка с ансамбъла от Измир 2014 и бронзова медалистка от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 впечатли с елегантна дълга светлосиня рокля.

Сред официалните гости на аукциона бяха председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, Димитър Бербатов, Теодор Салпаров и съпругата му Ралица Паскалева и други.

Събитието Bulgaria Sotheby’s International Realty за УНИЦЕФ обедини над 250 популярни личности от света на изкуството, медиите, спорта и представители на бизнеса.

Със събраната сума от над 100 000 лева ще бъдат подкрепени директно 1000 деца и семейства, пострадали от насилие. В следващите две години ще бъдат обучени и нови 500 специалисти, които ще могат да окажат допълнителна и по-качествена подкрепа на още 15 000 деца в риск и техните родители.

По време търга бяха разиграни предмети на изкуството, някои от които картини на големи български майстори като Генко Генков, Стоян Венев, Жорж Папазов, фотография с автограф на Христо Явашев – Кристо, ретро автомобил и ексклузивни преживявания.

Националните посланици на УНИЦЕФ в България Поли Генова, Владимир Ампов – Графа поздравиха гостите на благотворителната вечер със свои музикални изпълнения, а актрисата и национален посланик на УНИЦЕФ Елена Петрова се обърна към залата с призив за подкрепа на каузите на Детския фонд на ООН за закрила на децата.

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти