"Sportal Fight Club" с BJJ легендата Енрике Сарайва и Никола Атанасов преди Bulgaria Open

Рубриката на Sportal.bg за бойни спортове "Sportal Fight Club" този път е посветена на бразилско жиу-жицу и по-конкретно предстоящят на 5 октомври в "Арена София" голям турнир Bulgaria Open.

В студиото на Sportal.bg с водещ Даниел Любомиров за събитието обясниха организаторът Никола Атанасов и легендата на бразилско жиу-жицу Енрике Сарайва.

Бащата на Сарайва е организирал първия турнир по BJJ в Сао Пауло през 1976 година със само 34-има участници, а вече републиканското първенство на Бразилия е с над 10 000. Самият Енрике също е обиколил над 20 държави, за да организира турнири по BJJ, като в България вече го прави за втори път след Балканското първенство през февруари.

Никола Атанасов подчерта, че с организацията на Bulgaria Open BJJ активно се занимава и Любомир Геджев. Той призова треньорите да помогнат на състезателите да се запознаят с правилата и да следят за стриктното им спазване, за да мине всичко по план. Bulgaria Open BJJ е под шапката на Международната федерация по бразилско жиу-жицу.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти