София е домакин на юбилейното XX Европейско първенство по Fit Kid

От 30 октомври до 3 ноември София ще се превърне в център на европейската Fit Kid сцена, като за първи път ще бъде домакин на престижното Европейско първенство по Fit Kid. Юбилейното двадесето издание на събитието ще събере национални делегации от различни части на Стария континент и ще представи някои от най-добрите млади таланти в този динамичен спорт.

През последните години българската Fit Kid школа утвърди позицията си като водеща сила в Европа. От 2018 г. България е официален представител на International Fit Kid Division. Ръководителят на клуба Вера Стоилова и треньорът Рая Апостолова имат значителен принос за успехите на българските състезатели на международната сцена.

"За нас е огромна чест и отговорност България да бъде домакин на юбилейното XX Европейско първенство по Fit Kid. Това е не само признание за усилията на нашата школа, но и възможност да покажем таланта и отдадеността на младите ни спортисти пред цяла Европа. Очакваме с нетърпение да посрещнем участници от различни страни и да направим това събитие незабравимо", каза Вера Стоилова.

Програмата Fit Kid съчетава гимнастика, танци и акробатика и привлича младежи от 6 до 18+ години. За юбилейното XX Европейско първенство участниците ще се състезават в индивидуални и отборни категории, представяйки своите умения в съчетания, които включват сила, гъвкавост, акробатика и скокове.

Паралелно с първенството ще се проведе и III Европейска открита купа по свободни акро танци, която ще добави още повече разнообразие и възможности за изява на участниците. Очаква се над 900 състезатели от страни като Испания, Италия, Ирландия и Унгария да се включат в събитието.

Билети за събитието вече са в продажба.

Fit Kid първенството е не само важна спортна надпревара, но и възможност за младите спортисти да покажат своите умения на международната сцена. То е включено в спортния календар на столицата и обещава да се превърне в едно от най-запомнящите се спортни събития за годината.



За Fit Kid България

.

Fit Kid България е част от международната спортна програма, насочена към младежи, която съчетава гимнастика, танци и акробатика. Официален представител на International Fit Kid Division за България е СК "Фит Кид България" със седалище в София. От 2018 г. българските състезатели активно участват в международни и национални състезания.

Woman.bg

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти