Намери се кой да бие Реал Мадрид, шампионите с издънка в любимия си турнир

Носителят на трофея Реал Мадрид отстъпи с 0:1 на Лил като гост в среща от втория кръг на основната фаза на Шампионската лига. Джонатан Дейвид беше точен от дузпа в добавеното време на първата част. Това е дебютна загуба за “кралете” през сезона във всички турнири и идва в техния десети мач (без финала за Суперкупата на Европа).

Френският тим си заслужи успеха с по-добра игра в по-голямата част от двубоя. Едва към края испанците натиснаха и се стигна до няколко изключителни възможности, но топката така и не попадна в мрежата. Така Реал остава с три точки в турнира, спечелени след успеха с 3:1 над Щутгарт на старта. Тогава пък Лил загуби с 0:2 от Спортинг (Лисабон).

Този път Карло Анчелоти заложи на стартов състав с Ендрик и Едуардо Камавинга. Изпитвалият болки напоследък Килиан Мбапе започна на пейката, а на нея, независимо негативния развой на мача, си остана Родриго. Като цяло играта на “белите” не спореше, показателно за което е, че цели петима от тях получиха жълти картони. Освен това Лил не беше в кой знае каква форма, тъй като преди този мач имаше четири загуби в последните си шест двубоя.

Винисиус Жуниор отправи първия опасен удар в 6-ата минута, но той беше спасен от вратаря на домакините. Малко по-късно пред Белингам се откри шанс за стрелба, но футболист в червено успя да отклони в корнер. След това и Ендрик нямаше късмет, след като се вклини в наказателното поле и стреля, но стражът отрази.

Домакините отговориха с чиста възможност пред Дейвид в 25-ата. Тогава канадецът беше намерен на далечната греда и засече с глава, но Лунин не трепна и отрази.

Играта продължи да бъде интересна, като футболистите на Лил по нищо не отстъпваха и хладнокръвно се справяха с опитите на испанците да ги притискат. Така течаха последните секунди на полувремето, когато реферът - след сигнал от ВАР - посочи бялата точка пред вратата на Реал за игра с ръка на Камавинга. Дейвид не даде шанс на Лунин от последвалия изстрел - 1:0 за Лил.

Веднага след гола Ендрик направи нов пропуск пред вратата на домакините.

Второто полувреме не започна с очаквания натиск на "белите", макар те да увеличиха значително темпото. В 54-тата Едон Жегрова от състава на Лил отправи много опасен удар с левия крак, който за малко не попадна в целта.

В игра се появиха Модрич и Мбапе, с което Реал вече натисна сериозно, а французите се прибраха назад. Чак в 74-тата обаче се стигна до опасно положение, при което Даниел Карвахал стреля с глава, но в аут.

Доста по-критично се оказа положението пред мрежата на Лил в 86-ата и 87-ата минути. Тогава като по чудо с изравнителния гол се разминаха Белингам, Рюдигер и Мбапе.

В 90-ата пък Арда Гюлер се оказа сам срещу Шевалие, но също не успя да го преодолее.

В следващия кръг от ШЛ Реал приема Борусия (Дортмунд) в повторение на финала от миналия сезон, а Лил ще гостува на Атлетико Мадрид.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти