Схемата за любителския Grand Slam на Интерактив Тенис - предизвикателство за поставените

Жребият за основната схема на есенния Grand Slam организиран от Интерактив Тенис вече е ясен. Двубоите в първи кръг започват още тази вечер! Надпреварата най-сетне навлиза във фазата на директните елиминации, след като бе отложена с няколко дни поради лошото време в София предната седмица.

Bosch Open 2024 е последният голям турнир преди края на сезона и финалния Мастърс, на който ще участват осемте най-добри играчи на любителската общност по точки в националното класиране. Към момента водачи в ранглистата и първи поставени в основната схема са Радослав Владимиров и Марк Хаджижеков, а според жребия №3 Милен Георгиев и №4 Мартин Дамянов влизат в потоците съответно на Марк и Радо. За първи път Георгиев няма да се срещне с Владимиров до финал, но това означава, че можем да видим мач между Радо и Мартин още на полуфинал.

Очакваме изненади…След като през пролетта спечели първия Grand Slam, а уикенда триумфира на Мастърса в Пловдив - Leader Open, по всичко изглежда, че Радо Владимиров е сред основните фаворити и този път. Марк Хаджижеков обаче изобщо не е за подценяване и диша във врата на Владимиров. Именно той игра на финала на Vimax Open 2024 срещу Радо, но отстъпи в трисетова битка, завършила с 6:0, 4:6, 1:0(4). Време е за реванш!

А има и играчи, които определено могат да попречат на №1 и №2 на Интерактив Тенис по пътя към финала. Още помним драматичните двубои от пролетния Grand Slam на Марк и Марин Нейков от Асеновград и полуфинала на Радо с Борис Генков от Пазарджик. И двата мача събраха погледите на публиката на кортовете на БНТЦ, а Хаджижеков беше на косъм от отпадане още в първи кръг.

Част от останалите фаворити са Станислав Ников, бившият №1 на Интерактив Тенис Едиз Батран и Милен Георгиев. Милен показва страхотен прогрес през този сезон и заслужено е №3 в ранглистата с цели 10 титли и 5082 точки, а има всички шансове да го видим на полуфинал срещу Марк.

теСрещите от първи кръг на Bosch Open започват с двубой между Валентин Бонев и Станислав Козалиев. Тази вечер за място в 1/8-финала излизат Симеон Аданов на Централния корт в Борисовата срещу Веселин Трифонов, който преди дни спечели турнира на двойки на ОББ. Аданов последните месеци не е активен на кортовете, така че можем да очакваме изненади. На корт 3 пък Милен Георгиев започва участието си с мач срещу Николай Танев, а всички срещи от днешната програма са насрочени за 21 ч.

В четвъртък на кортовете ще видим още един силен играч от пловдивския шампионат - Ангел Стоименов, който имаше лек спад в играта последните месеци. Сега обаче се връща към най-добрата си форма и очакваме оспорван двубой с квалификанта Чавдар Михайлов. В петък в надпреварата се включва №1 за 2022 г. перничанинът Светослав Стоичков, който ще се бори за оставане в схемата срещу Марио Илиев.

Всеки, който иска да наблюдава най-големия любителски турнир, може да присъства на живо на кортовете на БНТЦ в Борисовата градина! А за всички останали Интерактив Тенис планират преки излъчвания на най-интересните двубои в YouTube канала им.

Още от Тенис

Виж всички