Шефът на БСФШ Милен Василев пред Sportal.bg: Място в шестицата на жените е напълно възможно

Председателят на Българската спортна федерация по шахмат Милен Василев е гост в "Интервюто на Sportal.bg" след Олимпиадата в Будапеща. В унгарската столица женският отбор се нареди на 10-а позиция, а мъжете станаха 27-и.

Пред водещия Даниел Любомиров той заяви, че е много доволен от представянето на националните отбори.

“10-ото място на жените мога да го определя като едно много добро представяне. Имаше доста силни и класни отбори и ние трябва доста да поработим, за да стигнем тяхното ниво. Но реално място в шестицата е напълно достижимо за нас и се надявам да го достигнем на следващата олимпиада”, заяви Милен Василев.

Той каза добри думи и за мъжкия отбор, за който на първа дъска игра гросмайстор Иван Чепаринов.

“Аз съм много доволен от представянето на мъжете и тяхното 27-о място. На предишните олимпиади сме се класирали след 60-о място, въпреки че на една от тях участва и Веселин Топалов. Напредването с толкова много позиции е признание за нашата работа. Отборът е млад и компактен с лидер Иван Чепаринов”, каза още шефът на Българската спортна федерация по шахмат.

Той не пропусна да похвали и треньорите на родните отбори - Кирил Георгиев на мъжете и Петър Арнаудов на жените, за тяхната нелека работа като селекционери, капитани, треньори и за постигнатите резултати, които по думите му наистина са много добри.

Милен Василев пред Sportal.bg: България ще домакинства на Европейско по шахмат
Милен Василев пред Sportal.bg: От вчера нивото на водата в Будапеща се покачи с 2 метра

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти