Вижте как Чави информира играчите на Барселона за напускането си

В края на януари Чави Ернандес взе решение да се раздели с Барселона, с който беше спечелил титлата предходния сезон. Това се случи след тежката домакинска загуба с 3:5 от Виляреал в среща от Ла Лига, с която още повече се увеличи изоставането от лидера и бъдещ първенец Реал Мадрид. На пресконференцията след последния съдийски сигнал тогава треньорът обяви, че няма да си тръгне на мига, а ще го стори в края на сезона. Той даже уточни, че много преди това е бил решил за себе си, че след края на кампанията ще си тръгне.

Сега “Ел Чирингито” разпространи запис от съблекалнята на отбора, на който Чави лично информира футболистите за решението. Това се случва на следващата сутрин след мача, когато вече всички са разбрали какво предстои.

“Добро утро - започва наставникът. - Вижте… Знам, че днес е тежък ден най-вече заради ш*бания резултат от снощи. Ще анализираме нещата, за да разберем какво ни се случи. Съжалявам, че не ви съобщих това първо на вас още преди да отида на пресконференцията. Взел съм решението още преди дълго време и това не е в резултат на случилото се снощи. Струва ми се, че вече самият аз съм проблемът”.

После Чави пита дали някой от тима иска да каже нещо, при което се обажда капитанът тогава Сержи Роберто. “Имаме четири месеца, в които да се отблагодарим на теб и екипа ти”, казва футболистът.

Както е известно, по-късно през пролетта все пак Чави беше разубеден от идеята да се махне. После обаче той и ръководството стигнаха до нов разрив, заради което в крайна сметка той си тръгна и беше заменен от Ханзи Флик.

Още от Футбол свят

Виж всички