Класиране в топ 20 за Алекс Лазарус в WSK Euro Series

На 19-о място на финала във втория кръг на силния шампионат WSK Euro Series в Сарно, Италия, завърши българският пилот в клас Mini Gr.3 Алекс Лазарус. Лазарус кара много силно в квалификациите, пребори се са второто място на старта, но в трите съботни манша на няколко пъти беше ударен от свои съперници, които го извадиха от пистата и това го остави в средата на колоната за двете неделни състезания.

В префинала Алекс стартира 16-и, но в първите няколко обиколки си проби път до 8-ото място, записа най-бърза обиколка в хода на състезанието, но след това отново беше догонен от група пилоти, които го атакуваха в последния тур и той загуби няколко позиции. Във финала Алекс отново демонстрира отлична скорост, проведе няколко битки и в крайна сметка остана 19-и.

Един и същи съперник избута в две състезания Лазарус

“Алекс демонстрира страхотна скорост във всички състезания този уикенд - коментира за Sportal.bg Станислав Каваримов, който беше треньор на Лазарус за този кръг и се грижеше за настройките на карта и стратегията му. - Това е много важно, но все още няма достатъчно опит за състезанията в Група 3, тук се кара доста по-агресивно, атаките са по-груби. В квалификацията всичко се получи идеално, но след това Алекс стана жертва на поредица удари и класирането не показва реалните му възможности.”

Три старта от първа редица за Алекс Лазарус в Сарно

Снимки: Pure Speed

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти