Барселона е много близо до нова мега сделка с Nike

Барселона е много близо най-накрая да обяви нова сделка с Nike. Двете страни вече имат устно споразумение помежду си, което скоро ще бъде обявено и официално.

За новата сделка за спонсорство се работи от известно време и на "Камп Ноу" се надяват, че договорът ще позволи на Барселона да се върне към правилото 1:1 навреме за следващия трансферен прозорец.

"Mundo Deportivo" съобщава, че клубът смята, че сделката вече е сключена и ще бъде обявена след събранието на делегатите, което трябва да се проведе на 19 октомври.

Очаква се Барса да получава по над 100 милиона евро на година по този договор, който ще бъде за 10 години. Също така клубът ще получи бонус за подновяване, като това ще му даде така необходимия финансов тласък.

Президентът Жоан Лапорта говори за новата сделка за екипировката на няколко пъти, както и за плановете на Барселона за следващия трансферен прозорец. Той каза, че очаква клубът да може да привлича играчи през зимата, като за това ще помогне именно тази финализирането на новия договор с Nike.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти