Барселона катастрофира след нов експеримент на Ханзи Флик

Отличната серия на Барселона от поредни победи в Ла Лига приключи след болезнена загуба с 2:4 при гостуването на Осасуна в мач от осмия кръг. Досега каталунците бяха спечелили всички мачове в първенството, но на “Ел Садар” бяха неузнаваеми и платиха скъпо след редица грешки. Анте Будимир първо реализира за домакините с глава в 18-ата минута, а десет по-късно Браян Сарагоса удвои. Пау Виктор намали в 53-тата, но в 72-рата отново Будимир беше точен, в случая от дузпа. В 85-ата Абел Бретонес заби четвъртия гол в мрежата на гостите. В 89-ата Ламин Ямал оформи крайното 4:2.

Това означава, че ако в неделя вечер Реал Мадрид спечели дербито срещу Атлетико, ще се доближи само на точка до лидера. Иначе това е втора загуба за Барса през сезона изобщо, след като преди десетина дни тимът отстъпи с 1:2 на Монако в Шампионската лига.

За първи път през сезона треньорът на Барса Ханзи Флик не пусна от първата минута Ямал и Рафиня и това като че ли се отрази. Той смело заложи на редица юноши - Жерард Мартин, Пау Виктор, Сержи Домингес, Пабло Торе и Пау Кубарси, заради което средната възраст на стартовите 11 беше рекордно ниска в историята на клуба за първенство от 19 години насам - 23 години и 292 дни.

Домакините стартираха уверено и опитваха да атакуват при всяка възможност. Съвсем малко не достигна на Хесус Аресо да порази мрежата на Иняки Пеня в 15-ата минута.

Никакъв шанс за вратаря обаче не остави Будимир три минути по-късно, когато беше точен с глава след центриране на Браян Сарагоса.

Не последва почти нищо от каталунците като опасности. Тимът заигра по-напред и в 28-ата беше наказан с контраатака, която Сарагоса завърши точно за 2:0. Тук гостите претендираха за нарушение на Лукас Торо срещу Пау Виктор при отнемането на топката, от която последва головата акция.

Отговорът на Барса на втория гол беше още по-блед в сравнение с този на първия. Играчите на Осасуна продължаваха да се забавляват и трето попадение във вратата на гостите едва не падна в 45-ата минута след удар на Пабло Ибанес.

В добавеното време Жул Кунде малко случайно удари напречната греда след засичане с глава.

Първата реална опасност на сметката на Барселона дойде чак в 53-тата, когато включване на Кунде отдясно доведе до пас към Левандовски. Ударът на поляка обаче беше отразен от Серхио Ерера. Секунди по-късно обаче вратарят допусна груба грешка, позволявайки на вид безобиден изстрел на Пау Виктор да премине голлинията.

Междувременно на терена се появиха Ямал и Рафиня. Изравняването беше много близо в 66-ата, когато Феран Торес си проби пътя към вратата, но Ерера отрази шута му.

Футболистите на Осасуна успяха да се възползват от свободните пространства в половината на Барса и спечелиха дузпа за нарушение на Сержи Домингес срещу Будимир. Хърватинът беше точен от бялата точка за 3:1, а минутата беше 72-ра.

Разликата набъбна в 85-ата след още един гол за Осасуна, вкаран с далечен удар от Абел Бретонес.

Последва обаче сходно изпълнение на Ламин Ямал в 89-ата, което също завърши с гол.

Последва и една греда за Барса, но загубата вече нямаше как да бъде избегната. Във вторник вечер Барселона приема Йънг Бойс в среща от Шампионската лига, а след това през уикенда гостува на Алавес.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти