ПСЖ матира неудобен съперник

Пари Сен Жермен се върна към победите в Лига 1. Отборът на Луис Енрике спечели с 3:1 домакинството си на Рен и вече е едноличен лидер в класирането, след като преди този мач делеше първата позиция с Марсилия и Монако.

Два гола за парижани отбеляза Брадли Баркола, а освен него се разписа и Канг-Ин Лий. Почетното попадение за Рен беше дело на Арно Калимуендо, който е бивш футболист на ПСЖ.

През последните години Рен се превърна в един от най-неудобните съперници на ПСЖ и на няколко пъти победи звездния състав на столичани. Днес обаче отборът от Бретан загатна за потенциала си чак в края на двубоя, когато домакините видимо се отпуснаха.

ПСЖ игра с резервните си розово-черни екипи, а Луис Енрике заложи в предни позиции на Баркола, Канг-Ин Лий и Усман Дембеле, който направи огромен пропуск в началото, а след това не подаде на напълно непокрития Ашраф Хакими и шутира в аут.

Опасните положения пред вратата на Стив Манданда следваха едно след друго, но гол не падна до 30-ата минута, когато Дембеле комбинира с Баркола и той технично стреля в далечния ъгъл за 1:0.

В 58-ата минута при идентична ситуация Баркола уцели гредата, но Канг-Ин Лий беше заел добра позиция и с глава насочи топката във вратата за 2:0.

Третият гол падна в 68-ата минута след пробив и центриране на Хакими. Мароканецът намери на празна врата Баркола, който нямаше как да сгреши.

При този резултат Луис Енрике извади Баркола, Маркиньос и Фабиан Руис и играта на парижани се разстрои. Арно Калимуендо върна един гол в 73-ата минута, а до края още няколко пъти Рен притесни отбраната пред Матвей Сафонов. В 87-ата минута гостите вкараха и второ попадение, но то беше отменено заради игра с ръка.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти